2009-09-24

”DET ENDA SOM HJÄLPER MOT TANKAR ÄR HUD”


ÖFA:s Märta Thisner har tillsammans med Sofia Runarsdotter och Ylva Sundgren en utställning på Marie Laveau, kom dit och kolla in!




NATTGALLERI MARIE LAVEAU PRESENTERAR

”DET ENDA SOM HJÄLPER MOT TANKAR ÄR HUD”
SOFIA RUNARSDOTTER – YLVA SUNDGREN – MÄRTA THISNER

VERNISSAGE 26/9 KL 17-19

"Tankar och hud, det mentala och det fysiska, är motsatta poler som livnär varandra. De är poler som alltid finns där och vi kan varken sluta tänka eller sluta längta efter beröring.
Med raden ”Det enda som hjälper mot tankar är hud” i en dikt av poeten Inger ”Ludde” Lundmark, bjöd curator Maria Patomella in fotograferna Sofia Runarsdotter, Ylva Sundgren och Märta Thisner till Marie Laveaus nattgalleri.
I utställningen möter vi deras tolkningar av diktraden. Här finns huden och tankarna och vi möter mänskliga möten i vardagen. Närheten i deras fotografier utstrålar en närvaro långt ifrån den samtida iscensatta fotografin. Som betraktare får vi tänka och längta. Vi får ta del av deras privata skildringar och genom deras fotografier möter vi och får vara del av intima möten och porträtt.
Som fotografer har de likheter. De är från samma generation, de är verksamma i Stockholm och de är nära vänner. De särskiljer sig med egna uttryck av form och teknik och de berättar alla tre sina egna historier från sin vardag. "
/Maria Patomella, curator

Sofia Runarsdotter (1982) är från Robertsfors och efter 3 år bildjournalistik vid Nordens Fotoskola är hon nu verksam som frilansande bildjournalist i Stockholm med uppdrag av DN, weyler förlag och Bang. Info: www. sofiarunarsdotter.com

Ylva Sundgren (1981) är från Stockholm och är efter studier vid Fotoskolan i Stockholm och Nordens Fotoskola nu verksam som frilansande fotograf med uppdrag av bland andra DN, Tidningen Vi och Jusek tidningen. Info: www.ylvasundgren.com

Märta Thisner (1981) är från Uppsala och efter studier vid GFU och Fotoskolan i Stockholm är hon nu verksam som frilansande fotograf med uppdrag av bland annat Rodeo, Neon Magazine och People. Är även medlem i ÖFA-kollektivet. Info: www.martathisner.com

Utställningsperiod: 26/9- 25/10 2009.