2010-03-30



Man ska bli så jävla kåt så att man vill gråta. Det ska bränna bakom ögonen men samtidigt kan man inte sluta le. Man blir kär och man vill slå ihjäl någon. Man vill vara med. Man tror att man är värd något. Man ska tro att allt är möjligt nu. ALLT ÄR MÖJLIGT NU!

Man vill luta sig fram och sen tillbaka i sin stol. Man känner sig trygg nu men man vet att man är med om något farligt. Man kan inte berätta om det för sin mamma men hon kanske sitter brevid och tänker samma sak. Det är livet och döden. Vi sysslar inte med hat eller förakt, vi använder kärleken som vapen.

Dansföreställningen I Ass Jazz är inspirerad av musikaler, MTV, magiska nummer, cabarét, unison jazzdans, kaniner och sambadans med fjädrar. Utgångspunkten är att utmana normer och samtidigt bejaka dem och leka med klichéer. I I Ass Jazz befinner vi oss mitt i rådande ideal inom jazzdans och populärkultur. Frågan är: Hur kan vi vara subjekt i det som annars ter sig objektifierande?

I I ass Jazz medverkar Amanda Apetrea, Lisen Rosell och Emma Tolander från ÖFA-kollektivet. Projektet startade som ett examensarbete, signerat Amanda Apetrea, från Masterprogrammet i koreografi vid Dans och cirkushögskolan i Stockholm. Verket hade urpremiär där i december 2009. I mars 2010 spelades den även på Red Dawn festival i Ljubliana, Slovenien.

7 april kl. 19.00 på Regina Teatern i Uppsala

Biljetter: Ord. 160 kr, studerande/ungdom 80 kr

Boka via:www.reginateatern.se, 018-727 83 40




Inga kommentarer: